Rubroek Fysiotherapie geeft cursus aan huisarts-assistenten

10-04-2017

Rubroek Fysiotherapie geeft cursus aan huisarts-assistenten

Etalagebenen, ofwel claudicatio intermittens, is een klacht die goed te behandelen is door gesuperviseerde looptherapie. Lange tijd is men ervan uit gegaan dat een dotterbehandeling bij de vaatspecialist de beste behandeling was.

 

Het blijkt echter dat gesuperviseerde looptherapie evenveel effect heeft als dotteren, dat dit veiliger is, dat patiënten meer gaan bewegen en dat het veel goedkoper is dan een dotterbehandeling. Hierdoor kan een patiënt met etalagebenen gewoon bij zijn eigen huisarts blijven voor onderzoek en behandeling. Het is natuurlijk wel erg belangrijk dat huisartsen, maar vooral ook hun ondersteunend personeel, voldoende kennis hebben over deze aandoening en bijbehorende therapie.

 

Paulien Wildhagen heeft ruim 10 jaar ervaring met deze patiëntengroep en is lid van ClaudicatioNet, het landelijk netwerk voor fysiotherapeuten, sinds de oprichting van dit netwerk. Samen met Manet Zwartbol, heeft zij ruim 100 patiënten met deze aandoening behandeld. Vanwege haar ruime kennis en ervaring heeft zij speciaal voor de huisarts-assistenten van IZER een scholingsavond georganiseerd. Deze avond was enorm succesvol waardoor de tweede avond ook al gepland staat! Op deze manier, borgen we ook voor u, de beste zorg. Heeft u pijn in de kuiten tijdens het lopen, welke verdwijnt na even stil staan? Wellicht heeft u ook etalagebenen. Bespreek dit met uw huisarts en wellicht komt u ook in aanmerking voor gesuperviseerde looptherapie.