Dry Needling, wat is dat?

02-02-2018

Dryneedling

Toen Christiena in Nieuw-Zeeland werkzaam was als fysiotherapeut kwam zij voor het eerst in contact met dryneedling. Terug in Nederland heeft Christiena meerdere cursussen gevolgd om deze techniek zich eigen te maken en voert zij dit al jaren uit bij patiënten. Maar wat is nu precies dryneedling.

 

Dryneedling is een therapie vorm binnen de fysiotherapie die zich richt op het verminderen van spierspanning en dat met name triggerpoints. Triggerpoints zijn in de volksmond ook wel bekend als spierknopen. Naast lokale drukpijn in de spier kan deze triggerpoint ook pijn op een andere plek veroorzaken.

 

Spierknopen (triggerpoints) kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk of een verkeerde beweging, maar ook bij langdurige klachten door bijvoorbeeld een verkeerde houding. Door middel van een accupunctuurnaald worden spierknopen (triggerpoints) aangeprikt, waardoor de spier(triggerpoint) kan gaan ontspannen.

Wilt u weten of dry needling wellicht voor u een oplossing is? Informeer dan bij uw therapeut of neem via mail of telefoon contact op met de praktijk!