Uw specialist in Duizeligheid

09-04-2019

Afgelopen 2 maanden is Christiena naar Apeldoorn geweest voor de masterclass duizeligheid. In Apeldoorn zit het kenniscentrum duizeligheid van Nederland en Christiena heeft in dit centrum les gekregen van toonaangevende artsen en specialisten op het gebied van duizeligheid.

Binnen Nederland zijn er veel mensen die last hebben van duizeligheid waarvan de meest voorkomende duizeligheid “draaiduizeligheid” is. Dit kan iedereen overkomen zowel na een oorontsteking, val op het hoofd, lange periode in bed moeten liggen of wanneer we ouder worden en bij de ziekte van Parkinson. Draaiduizeligheid wordt het meest ervaren wanneer mensen naar boven kijken, gaan liggen in bed of omdraaien in bed. Een vergeten groep zijn ouderen die minder last ervaren bij het omdraaien in bed van de draaiduizeligheid maar wel het gevoel hebben minder stabiel te lopen kunnen draaiduizeligheid hebben. Naast valpreventie die in afgelopen maand weer gestart is door onze collega Erwin, kan er een probleem zijn van het evenwichtsorgaan. Want wat veroorzaakt nu de draaiduizeligheid? De oorzaak wordt gevonden in oorkristallen die door de kanalen van het evenwichtsorgaan zich verplaatsen. Door deze kristallen kan het evenwichtsorgaan niet goed zijn werk doen. Binnen de fysiotherapie worden de kristallen verplaatst waar ze geen problemen meer veroorzaken van het evenwichtsorgaan.

Binnen onze praktijk hebben wij verschillende collega’s die samenwerken. Zo zijn Marcelle en Wouter gespecialiseerd in patiënten met Parkinson en Erwin in valproblematiek. Naast collega Christiena is ook Paulien gespecialiseerd in draaiduizeligheid en vestibulaire revalidatie. Mocht u vragen hebben neem gerust met ons contact op.