GERIATRIE FYSIOTHERAPIE BIJ RUBROEK FYSIOTHERAPIE.

19-11-2019

Bij Rubroek fysiotherapie werken Wouter en Marcelle als geriatrie fysiotherapeuten. Zij zijn door hun master gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen, patiënten met een hoge biologische leeftijd en patiënten met complexe en eventueel meervoudige gezondheidsproblematiek. Door bijvoorbeeld een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, artrose of een gebroken heup problemen kunnen patiënten moeite hebben met het bewegen in huis of buiten. Ook vallen of angst om te vallen kan de oudere patiënt beperken in activiteiten in het dagelijks leven.

 

De problemen met de mobiliteit bij ouderen kunnen verschillende oorzaken hebben en kunnen leiden tot verminderde zelfredzaamheid. Dit terwijl behoud van zelfredzaamheid een belangrijke voorwaarde is voor kwaliteit van leven en participatie in de samenleving. De geriatriefysiotherapie richt zich daarom niet alleen op behandeling, maar ook op preventie en advisering bij de oudere patiënten. Daarnaast ondersteunen de geriatriefysiotherapeuten naasten en kijken zij of er eventueel inzet van hulpmiddelen of van andere disciplines zoals een ergotherapeut nodig is.

 

Wouter en Marcelle zijn allebei aangesloten bij het Parkinsonnet en Marcelle is ook aangesloten bij het eerstelijns CVA-netwerk van Rotterdam. Er kan voor een afspraak in de praktijk of aan huis contact opgenomen worden met de praktijk. Wij helpen u graag!