Rubroek breidt mogelijkheden voor fysiotherapie uit

19-05-2020

Rubroek fysiotherapie breidt mogelijkheden voor fysiotherapie uit.

Sinds maandag 11 mei 2020 is Rubroek fysiotherapie geleidelijk de mogelijkheden voor fysieke fysiotherapie in de praktijk uit aan het breiden. Dit gebeurt op een veilige manier aan de hand van een protocol dat is goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM, waarbij de veiligheid voor de cliënt en de therapeut voorop staan. Cliënten die reeds in behandeling zijn worden telefonisch benaderd voor het maken van een afspraak. Ook nieuwe cliënten kunnen weer worden ingepland.

Wanneer kan de fysiotherapeutische behandeling in de praktijk plaatsvinden?

Bij het maken van een afspraak stellen we een aantal vragen om te beoordelen of de afspraak in de praktijk kan plaatsvinden. Bij twijfel of wanneer de situatie verandert (bijvoorbeeld bij ziekte), vragen we je om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen bespreken wat de beste optie is. Het blijft ook mogelijk om de behandeling te laten verlopen via online videobellen of via telefonisch contact.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Een behandeling fysiotherapie in de praktijk tijdens corona ziet er anders uit dan voorheen. Om de behandeling op een veilige en verantwoorde manier te laten plaatsvinden zijn er een aantal aanpassingen. De praktijk is anders ingericht, zodat anderhalve meter afstand aangehouden kan worden. De aanvangstijden van onze collega’s zijn gespreid om drukte en onverantwoorde situaties te voorkomen. Er is een maximum aantal cliënten ingesteld die gelijktijdig in de praktijk en oefenzaal aanwezig kunnen zijn. De behandeling zelf kan er ook iets anders uitzien dan voorheen en in bepaalde gevallen zal de therapeut gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een mondkapje, een spatbril of handschoenen. Deze beschermingsmiddelen worden alleen ingezet indien nodig. Als u hier vragen over heeft, dan kunt u die gerust aan uw therapeut stellen. Er worden voorlopig geen groepslessen gegeven voor bv longcliënten of medische fitness.

Daarnaast vragen we alle bezoekers om zich aan een aantal huisregels te houden:

  • Was thuis uw handen met water en zeep voor en na elke behandeling
  • Bij binnenkomst op de praktijk desinfecteer uw handen met desinfectiegel
  • Houdt 1,5 afstand van alle aanwezige personen op de praktijk
  • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider
  • Zorg dat je maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent en ga na de behandeling direct naar huis
  • Neem een eigen handdoek of badlaken mee en eventueel een thuis gevulde bidon water
  • Maak geen gebruik van de toilet
  • Houd rekening met elkaar, volg de aangegeven looplijnen en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op

Deze regels gelden ter aanvulling op de gebruikelijke voorwaarden en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen geven, regelmatig en zorgvuldig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes welke achteraf weggegooid worden).

Meer informatie of een afspraak maken?

Bekijk voor meer informatie onze website. Voor het maken van een fysieke of online afspraak kunt u ons bellen op 0104110755 Ook kunt u zich aanmelden via onze website.

 

Wij hopen u snel weer te zien in onze praktijk!

 

Team Rubroek Fysiotherapie