Nieuws

Rubroek breidt mogelijkheden voor fysiotherapie uit
19-05-2020
Rubroek fysiotherapie breidt mogelijkheden voor fysiotherapie uit. Sinds maandag 11 mei 2020 is Rubroek fysiotherapie geleidelijk de mogelijkheden voor fysieke fysiotherapie in de praktijk uit aan het breiden. Dit gebeurt op een veilige manier aan de hand van een protocol dat is goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM, waarbij de veiligheid voor de cliënt en de therapeut voorop staan. Cliënten die reeds in behandeling zijn worden telefonisch benaderd voor het maken van een afspraak. Ook nieuwe cliënten kunnen weer worden ingepland. Wanneer kan de fysiotherapeutische behandeling in de praktijk plaatsvinden?
Rubroek fysiotherapie blijft open!
18-03-2020
Naar aanleiding van gesprekken die op 16 maart 2020 gevoerd zijn tussen de beroepsgroep van fysiotherapeuten en het ministerie van volksgezondheid wordt er verwacht van de beroepsgroep om de noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Het ministerie vind het belangrijk dat de acute zorg door ziekenhuizen en huisartsen in stand gehouden wordt. De huisartsen doen op hun beurt een dringend beroep op de inzet van fysiotherapeuten zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden.
Beste tijd om te trainen
02-03-2020
Je hoort er verschillende verhalen over. De één zegt dat je het best ’s avonds kunt sporten als je er maar ruim voor het slapengaan weer mee stopt. Maar met een volle maag gaan sporten is ook niet erg gezond, dus ja, dan moet je dus je avondmaaltijd wel extra vroeg nuttigen. Anderen stellen: je moet gaan sporten vóór het ontbijt, vooral als gewichtsverlies een van je doelen is. Je zou zo vroeg op de ochtend namelijk meer vetten dan suikers verbranden. Hoe zit het nou echt?
5 alternatieve calorieverbranders
29-02-2020
Er zijn ook andere minder voor de handen liggende manieren om extra calorieën te verbranden. We delen 5 alternatieven.
Osteoporose & de fysiotherapeut
28-02-2020
Osteoporose betekent letterlijk: poreus bot. Als u osteoporose heeft, zijn de botten brozer en is de kans op een botbreuk groter. Osteoporose komt veel voor. Wereldwijd krijgt ongeveer een op de drie vrouwen en een op de acht mannen osteoporose. Soms ook jongere mensen. Wat kunt u zelf doen en hoe help de fysiotherapeut.
Fysiotherapie en kwaliteit
27-02-2020
Door nieuwe inzichten en technieken verandert de fysiotherapie voortdurend. Om als fysiotherapeut te kunnen blijven werken volgens de laatste ontwikkelingen is het belangrijk om onze kennis up to date te houden. Dat waarborgen we in een compleet nieuw kwaliteitsregister.
Magnesium grote invloed
10-02-2020
Magnesium is belangrijk is voor onze gezondheid. Welke invloed heeft magnesium? Een tekort uit zich in vervelende klachten, maar hoe herken je een tekort? En wat is de oplossing?
10 jarig jubileum op goudseplein 16!
30-01-2020
Op 1 februari 2020 bestaat de praktijk op locatie het goudseplein 16 precies 10 jaar! Tijd voor een klein feestje.
Eet u gezond tijdens de winter!
09-01-2020
Wacht niet tot plots virussen en andere bacteriële infecties toeslaan, maar wapen u met mes en vork tegen winterkwalen. Heel wat producten versterken immers uw immuunsysteem dankzij hun rijkdom aan vitamines en mineralen.
Twee miljoen mensen hebben last van rug of nek
08-01-2020
In Nederland hebben naar schatting zo’n twee miljoen mensen last van rugpijn of nekpijn. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat ruim 1,1 miljoen vrouwen en 858.600 mannen met rug- of nekklachten bij de huisarts bekend zijn.
De beste wensen voor 2020!
07-01-2020
Wij hebben als team een zeer gezellige kerstviering gehad waarbij iedereen zijn beste gerechtje op tafel heeft gezet in onze omgebouwde, kerst-oefenzaal. Het was een erg fijn samenzijn. Via deze weg willen wij u bedanken voor uw vertrouwen in het afgelopen jaar en wensen u een gelukkig en vitaal 2020 toe!
Is tienduizend stappen nodig om fit te blijven?
06-01-2020
Volgens verschillende apps, stappentellers en lifestylecoaches zouden we 10.000 stappen per dag moeten zetten om fit en gezond te blijven. Dat komt neer op zo'n 7,5 kilometer. Maar hoe zit het eigenlijk met dat aantal passen? Klopt het wel? En zijn er geen andere manieren om aan je gezondheid te werken?
Uitdaging met een halve skippybal
05-01-2020
De squat, de beweging die je uitvoert alsof je op een stoel gaat zitten, wordt in vele trainingen ingezet. Het valt onder een zogenaamde functionele oefening. Maar de squat kan bij veel herhalen ook behoorlijk saai zijn. Maak het spannender, doe het eens op een halve skippybal bal. Is lekker afwisselend en heeft nog extra voordelen ook.
Bestaat een suikerverslaving?
05-01-2020
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat suiker een verslavende werking heeft, maar dat neemt niet weg dat veel mensen die stoppen met het gebruik van suiker geen effecten merken. We beschreven de tien meest voorkomende klachten die kunnen ontstaan wanneer je stopt met toegevoegde suikers.
Ik heb gewrichtsslijtage, maar klopt dat wel?
04-01-2020
Veel mensen met gewrichtsklachten krijgen de diagnose slijtage. Is dat wel juist? Slijtage klinkt logisch, maar het lichaam is zeker niet hetzelfde als bijvoorbeeld een automotor.
Twee uur extra gym verbetert schoolprestaties
04-01-2020
De scholen zijn weer begonnen na de vakantie. Om gelijk goed te beginnen. Schoolprestaties verbeteren door twee uur extra gym-/beweeglessen. Dat blijkt uit een onderzoek onder zo'n 2.000 12-jarigen van de Universiteit van Göteborg.
Hoe kom ik van die kerstkilo’s af?
01-01-2020
Laten we maar direct beginnen met het ontkrachten van het idee dat kerstkilo’s bestaan. Natuurlijk eten we in december meer dan anders, maar een overdadige kerstmaaltijd of een paar oliebollen levert echt geen kilo's extra lichaamsgewicht op. Als u elk jaar een beetje zwaarder wordt, komt dat doordat u gedurende het hele jaar meer consumeert dan u verbrandt. Niet alleen in december.
Manet Zwartbol met zwangerschapsverlof
23-12-2019
Onze collega Manet gaat vanaf 1 januari met zwangerschapsverlof. Zij verwacht haar derde kindje. Wij wensen haar veel sterkte met de bevalling en vooral een plezierige tijd hierna.
Ineke van Gulick met pensioen!
23-12-2019
Ineke van Gulick gaat vanaf 1 januari met pensioen. Ineke is 40 jaar in dienst geweest van de praktijk en heeft alle veranderingen meegemaakt.
Veilig skiën: 7 basistips
28-11-2019
Elk jaar is er de klassieke massa-uittocht naar de wintersport. Om ongevallen te vermijden of de ernst ervan te verminderen, is preventie geboden. We delen graag zeven basistips voor veilig skiën.