Nieuws

Gewijzigd COVID-19 beleid
05-11-2021
De COVID-19 maatregelen zijn weer aangescherpt. Binnen onze praktijk wordt verwacht dat u een mondmasker draagt. Dit geldt zowel voor de wachtruimte als op de gang.
Gezocht patiënten met nekklachten
13-10-2020
In de maand november is Christiena op zoek naar patiënten die niet langer dan 12 weken nekklachten/pijn hebben. Christiena is momenteel bezig met afstuderen aan de masteropleiding Manuele therapie aan het SOMT in Amersfoort. Vanuit deze opleiding neemt neemt zij deel aan een wetenschappelijk onderzoek bij patiënten met nekklachten/pijn. Vanuit dit onderzoek wordt er ook nog specifiek gekeken naar patienten met slaapproblemen/stoornissen en de effecten op de nekpijn/klachten. Het doel van het onderzoek is om in kaart te brengen welke negatieve factoren een rol kunnen spelen bij het vertraagde herstel bij patiënten die niet langer dan 12 weken nekklachten hebben. Mocht u interesse hebben in deelname aan het onderzoek, neem dan contact op met Christiena.
Online congres Chronisch Zorgnet
13-10-2020
Online congres Chronisch Zorgnet, Het Chronisch Zorgnet congres dat eigenlijk gepland stond in Maart is alsnog doorgegaan in een online variant. Op deze manier wordt de kennis en de kunde van de therapeuten weer optimaal aangevuld.
Eerstelijns CVA-netwerk Rotterdam.
13-10-2020
Rubroek Fysiotherapie is aangesloten bij het Eerstelijns CVA-netwerk Rotterdam (ECNR). In dit netwerk zijn verschillende disciplines aangesloten om de zorg te bieden die nodig is om zo optimaal mogelijk te kunnen herstellen van het CVA in uw woon- of werkomgeving.
Aangescherpt beleid tav dragen van mondkapje
12-10-2020
Naar aanleiding van de landelijke strengere maatregelen hebben wij op advies van onze beroepsgroep het KNGF besloten om het beleid t.a.v. het gebruik van mondkapjes aangescherpt. Vanaf 5 oktober zal de therapeut een chirurgisch mondmasker type II dragen tijdens de behandeling. Daarnaast adviseren we ook onze patiënten om een mondkapje te dragen tijdens de behandeling. Dit is in lijn met het dringende advies van het kabinet om in publieke binnenruimten een mondmasker te dragen. Heeft u problemen met dit advies, bespreek dit dan met uw therapeut.
Rubroek breidt mogelijkheden voor fysiotherapie uit
19-05-2020
Rubroek fysiotherapie breidt mogelijkheden voor fysiotherapie uit. Sinds maandag 11 mei 2020 is Rubroek fysiotherapie geleidelijk de mogelijkheden voor fysieke fysiotherapie in de praktijk uit aan het breiden. Dit gebeurt op een veilige manier aan de hand van een protocol dat is goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM, waarbij de veiligheid voor de cliënt en de therapeut voorop staan. Cliënten die reeds in behandeling zijn worden telefonisch benaderd voor het maken van een afspraak. Ook nieuwe cliënten kunnen weer worden ingepland. Wanneer kan de fysiotherapeutische behandeling in de praktijk plaatsvinden?
Rubroek fysiotherapie blijft open!
18-03-2020
Naar aanleiding van gesprekken die op 16 maart 2020 gevoerd zijn tussen de beroepsgroep van fysiotherapeuten en het ministerie van volksgezondheid wordt er verwacht van de beroepsgroep om de noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Het ministerie vind het belangrijk dat de acute zorg door ziekenhuizen en huisartsen in stand gehouden wordt. De huisartsen doen op hun beurt een dringend beroep op de inzet van fysiotherapeuten zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden.
10 jarig jubileum op goudseplein 16!
30-01-2020
Op 1 februari 2020 bestaat de praktijk op locatie het goudseplein 16 precies 10 jaar! Tijd voor een klein feestje.
De beste wensen voor 2020!
07-01-2020
Wij hebben als team een zeer gezellige kerstviering gehad waarbij iedereen zijn beste gerechtje op tafel heeft gezet in onze omgebouwde, kerst-oefenzaal. Het was een erg fijn samenzijn. Via deze weg willen wij u bedanken voor uw vertrouwen in het afgelopen jaar en wensen u een gelukkig en vitaal 2020 toe!
Manet Zwartbol met zwangerschapsverlof
23-12-2019
Onze collega Manet gaat vanaf 1 januari met zwangerschapsverlof. Zij verwacht haar derde kindje. Wij wensen haar veel sterkte met de bevalling en vooral een plezierige tijd hierna.
Ineke van Gulick met pensioen!
23-12-2019
Ineke van Gulick gaat vanaf 1 januari met pensioen. Ineke is 40 jaar in dienst geweest van de praktijk en heeft alle veranderingen meegemaakt.
GERIATRIE FYSIOTHERAPIE BIJ RUBROEK FYSIOTHERAPIE.
19-11-2019
Bij Rubroek fysiotherapie werken Wouter en Marcelle als geriatrie fysiotherapeuten. Zij zijn door hun master gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen, patiënten met een hoge biologische leeftijd en patiënten met complexe en eventueel meervoudige gezondheidsproblematiek. Door bijvoorbeeld een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, artrose of een gebroken heup problemen kunnen patiënten moeite hebben met het bewegen in huis of buiten. Ook vallen of angst om te vallen kan de oudere patiënt beperken in activiteiten in het dagelijks leven. De problemen
Bekkenfysiotherapie bij Rubroek fysiotherapie
14-10-2019
Heeft u last van incontinentie, zwangerschapsgerelateerde klachten of pijn bij het vrijen? Uw bekkenfysiotherapeut kan u helpen! Bekkenfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met de werking van het bekken en de bekkenbodemspieren bij mannen en vrouwen en kan u helpen met klachten rondom de lage rug, bekken en bekkenbodem. U kan denken aan: Incontinentie voor ontlasting of urine, vaak naar het toilet gaan, pijn in het bekkengebied, buikpijnklachten, pijn bij het vrijen, verstopping, verzakking en klachten tijdens of na de zwangerschap. De bekkenfysiotherapeut helpt u met oefeningen voor het herkennen, aansturen en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Verder geeft uw therapeut advies over houding, toiletgedrag en eet- en drinkgedrag.
Jubileum Ineke van Gulick
14-10-2019
Hoera! collega Ineke van Gulick is 40 jaar fysiotherapeut.
Enorm vooruitgegaan
23-09-2019
“Ik heb Parkinson en via de specialist ben ik bij Wouter Mannaerts, fysiotherapeut bij Rubroek Fysiotherapie terecht gekomen. Dat heeft voor mij een enorme verbetering gegeven.” Aan het woord is Ton Harreman.
Oedeemtherapie Bij Rubroek fysiotherapie
23-09-2019
Rubroek fysiotherapie biedt al jaren oedeemtherapie aan. Er zijn drie collega's die hierin gespecialiseerd zijn, Manet Booij-Zwartbol, Ineke van gulick en Christiena.
Marcelle stapt in het huwelijksbootje!
19-09-2019
Marcelle Majenburg is 14 september in het huwelijksbootje gestapt met haar vriend Joel. Met alle collega's waren we uitgenodigd en hebben we een leuk feest mogen beleven. Wij wensen Marcelle en Joel veel geluk samen!
Even voorstellen: Pim van den Born
23-05-2019
Graag wil ik mezelf aan u voorstellen. Ik ben Pim. Ik ben sinds 2016 werkzaam als fysiotherapeut. Ben in 2019 begonnen bij Rubroek Fysiotherapie. Ik heb affiniteit met het psychosomatische vakgebied en vind dus veel voldoening in het werken met cliënten met chronische pijnklachten. Dat is de reden dat ik sinds 2018 ben begonnen aan de Master Psychosomatische Fysiotherapie in Utrecht.
Physitrack
16-04-2019
Bij Rubroek Fysiotherapie werken we graag met de nieuwste technologie om de beste resultaten te behalen. Daarom werken wij voor uw huiswerkoefeningen en trainingsschema's met PhysiApp. Met PhysiApp voert u oefeningen precies goed uit door kristalheldere, Nederlands gesproken oefenvideo's. PhysiApp kunt u gratis downloaden uit de App Store en Google Play Store of kunt u via uw browser bekijken. U kunt zelfs herinneringen instellen om zo op schema te blijven. Zo blijven wij samen met u werken aan de beste behandelresultaten!
Uw specialist in Duizeligheid
09-04-2019
Afgelopen 2 maanden is Christiena naar Apeldoorn geweest voor de masterclass duizeligheid. In Apeldoorn zit het kenniscentrum duizeligheid van Nederland en Christiena heeft in dit centrum les gekregen van toonaangevende artsen en specialisten op het gebied van duizeligheid.