Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Hij of zij adviseert, begeleidt en behandelt mensen met lichamelijke klachten of beperkingen. Dat kan gaan om blessures, klachten door overbelasting, klachten ten gevolge van een operatie, ziekte of ongeval,of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.
 
Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klacht door vragen te stellen en vervolgens een lichamelijk onderzoek te doen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelprogramma op. Dit behandelplan is maatwerk.
 
Bij Rubroek Fysiotherapie vormt oefentherapie een belangrijke behandelvorm gedurende de behandeling . Deze therapie is bedoeld om door middel van oefeningen de spieren te versterken, de lichaamshouding te verbeteren, gewrichten te mobiliseren, de ademhaling te verbeteren, de circulatie te bevorderen, het uithoudingsvermogen te vergroten of lichaamsdelen te ontspannen. Daarnaast heeft de fysiotherapeut ook de mogelijkheid om andere behandelvormen toe te passen, zoals massage, mobilisatie en tapen.