Medische Fitness

Nederlanders bewegen te weinig. Dertig procent van de Nederlandse bevolking is inactief en dat vormt het grootste gezondheidsprobleem in ons land. Medische fitness is opgezet om dit probleem te voorkomen.
 
De bewegingsprogramma’s zijn bedoeld voor alle mensen die graag onder deskundige begeleiding willen sporten met een minimaal risico op blessures. De lessen zijn ook bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten of beperkingen zoals parkinson, multiple sclerose, reuma, rug-/ nekklachten, hart- en vaatpatienten en overgewicht. Medische fitness kan ook een ideale aanvulling zijn op de revalidatie na een operatie of blessure. Te allen tijde zal de oefenstof op maat gesneden worden voor de deelnemer. Niet alleen het bewegen maar zeker ook een plezierige sfeer tijdens de lessen staat bij ons centraal. Als u veilig en verantwoord wilt sporten of om gezondheidsredenen niet met reguliere sportactiviteiten kunt meedoen, is medische fitness iets voor u!
 
De groepen bestaan uit 6 tot 10 personen. Hierdoor is er veel persoonlijke begeleiding mogelijk. Medische fitness wordt wekelijks gegeven. Vooraf zal er een intake plaatsvinden waarin het aanvangsniveau getest wordt. In welke groep u ingedeeld wordt is afhankelijk van uw niveau van functioneren en natuurlijk van uw beschikbaarheid. De groepslessen duren één uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.
Informatie over de prijzen kunt u vinden op de tarievenlijst.
 
 
Voordat u aan het programma begint, wordt middels een vragenlijst in kaart gebracht hoe uw gezondheid is. Met behulp van een intake indien gewenst, kunt u inzicht krijgen in uw fysieke gesteldheid. Aan de hand van een gesprek met de fysiotherapeut wordt besproken wat de doelstellingen zijn (bv. uithoudingsvermogen, kracht rug/buikspieren, balans of stabiliteit ). Vervolgens wordt er voor u een individueel trainingsprogramma opgesteld. Dit programma is maatwerk. Gedurende de trainingsperiode wordt in overleg het programma verder aangepast.
 
Voor tijden en beschikbaarheid kunt u bellen met de praktijk.